Duitse KAZEN SPECIALIST

Na Amerika en Japan heeft Duitsland de meeste industrie ter wereld.

Direct contact?

Bel 033-4760230 of mail:

info@hollanddairystar.nl

Duitse kaas

Bier, braadworst, de Berlijnse muur, maar ook heerlijke en vooral betaalbare kazen. Dat is Duitsland. Behalve een bierland is Duitsland ook een echt broodland. Er bestaan meer dan 300 soorten brood! Van alle Europese landen is Duitsland het land met de meeste buurlanden. Het zijn er maar liefst 9. Behalve als het land met de meeste buren, maakt Duitsland ook de meeste auto’s, verbouwt het meeste fruit en heeft Leipzig met 6 hallen en 26 perrons het grootste treinstation van de wereld. Hoewel er op veel snelwegen geen snelheidslimiet geldt, zijn er toch minder ongelukken dan in andere landen. Wist u dat Tijl Uilenspiegel, de held van Antwerpen, eigenlijk in Duitsland werd geboren? Veel mensen denken dat hij een Belg was, maar in Antwerpen werden slechts de gesproken verhalen over Tijl opgetekend.


  • Na Amerika en Japan heeft Duitsland de meeste industrie ter wereld.
  • De Amerikaanse hotdog is oorspronkelijk een Frankfurter worstje dat door Duitse emigranten werd meegenomen naar Amerika.


Hoewel Duitsland niet direct als traditioneel kaasland zoals Frankrijk of Nederland wordt gezien, worden er inmiddels vele kaassoorten in Duitsland geproduceerd. Hoewel dit niets afdoet aan de kwaliteit, zijn dit vaak alternatieven voor originele kazen. Een voorbeeld van een Duitse kaas is de Cambozola, een blauw-witte schimmelkaas die het midden houdt tussen de Franse camembert en de Italiaanse gorgonzola. Een echte lokale specialiteit is de Nieheimer Käse, een vetarme zuremelkkaas uit Nieheim in Westfalen. De Limburger tot slot, is van oorsprong Belgisch, maar werd meer dan honderd jaar geleden overgenomen door de kaasmakers van Allgäu. Deze halfharde kaas is gemaakt van gepasteuriseerde koemelk. Zo telt Duitland nog vele kaassoorten die soms hun oorsprong of origineel in een ander land hebben. Voorbeelden van alternatieven voor de originele kazen zijn de Gouda, Edam, Emmentaler en de Cheddar. Informeer naar ons complete assortiment Duitse kazen...