Italiaanse KAZEN SPECIALIST

95% van de Italianen is Rooms-katholiek

Direct contact?

Bel 033-4760230 of mail:

info@hollanddairystar.nl

Italiaanse kaas 

De geschiedenis van Italië is eeuwenoud en met de Romeinse tijd natuurlijk wereldwijd bekend. Dat de pizza hier eind 19e eeuw werd uitgevonden klinkt ook niet als verrassing. Maar wist u bijvoorbeeld dat Italië de meeste hotelkamers telt van heel Europa? Dat Pinokkio werd geschreven door een Italiaan? Dat de piano een Italiaanse uitvinding is, evenals de typmachine, brillenglazen en de thermometer?

De gemiddelde Italiaan eet maar liefst 25 kilo pasta per jaar, drinkt hier bijna 100 liter wijn bij en eet een half pond brood per dag. 

Maar Italië is ook vooral de bakermat van vele internationaal vermaarde topkazen. Kazen die volgens strenge regelgeving wordt geproduceerd. Verreweg de meeste zitten in ons assortiment en mocht u een kaas missen of heeft u vragen, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.

  • De kleuren van de Italiaanse vlag staan voor hoop (groen), geloof (wit) en barmhartigheid (rood)
  • 95% van de Italianen is Rooms-katholiek


Italië staat bekend om vele verschillende soorten kazen, uit verschillende delen van het land. Het noorden van Italië is bijvoorbeeld de bakermat van de bekende Gorgonzola; een halfharde blauwaderkaas met een sterk aroma. Eveneens uit Noord-Italië komt de Grana Padano. Dit is een harde, geperste kaas van koemelk met een iets minder sterk aroma. Beide kazen, evenals onder andere Parmigiano-Reggiano, Bel Paese en Asiago  vindt u in ons assortiment. Ook uit het zuiden van het land komen smaakvolle kazen. Natuurlijk de wereldberoemde zachte Mozzarella, maar ook soorten als Provolone. Ons assortiment Italiaanse kazen bevat kwaliteitskazen met erkende keurmerken als DOP, IGP en SGT, overkoepelende kwaliteitsaanduidingen. Producten, vernoemd naar een gebied moeten ook echt uit dat gebied komen, zoals parmigiano reggiano. ‘DOP’ staat voor ‘Denominazione di Origine Protetta’ oftewel: beschermde herkomstbenaming. IGP staat voor ‘Indicazione Geografica Protetta’, wat een duidelijke indicatie van het herkomstgebied geeft. DOP-producten moeten voor 100% afkomstig zijn uit het aangegeven en wettelijk vastgestelde gebied, dus ook de grondstoffen, productie en verwerking. Bij IGP is dat ten dele het geval. Het SGT-keurmerk staat voor een wettelijk vastgestelde productiewijze. Bij de kaas is dit enkel het geval bij de echte buffelmozzarella.