
Zwitserse KAZEN
SPECIALIST
Het Zwitserse zakmes is rood omdat het dan in de sneeuw beter zichtbaar is.
Direct contact?
Bel 033-4760230 of mail:
info@hollanddairystar.nl
Zwitserland
Zwitserse kaas
Zwitserland, herkomst van het Zwitserse zakmes, met hoge bergen een populair wintersportland en ‘het land van de vele banken’, is tevens een gerenommeerd kaasland. En niet alleen vanwege de kaasfondue... Enkele wetenswaardigheden: ondanks dat het niet aan zee ligt, ben je in heel Zwitserland nooit verder dan 10 mijl van een meer verwijderd. Het land telt meer banken dan tandartsen en het heeft de hoogste consumptie van frisdranken ter wereld. Zwitserland is vooral bekend vanwege de hoge bergen. De bekendste zijn de Alpen en in het noordwesten ligt nog de Jura. Een van de bekendste en hoogste bergen is de Matterhorn met 4478 meter.
- Op de bodem van het meer van Genève liggen meer dan 40 scheepswrakken en zelfs enkele treinwagons.
- Het bekende rode Zwitserse zakmes is rood omdat het dan in de sneeuw beter zichtbaar is.
Zwitserland kent vele traditionele kaassoorten. Zo is er de bekende Gruyère, gemaakt van rauwe koemelk, die veel in de keuken wordt gebruikt. Wellicht de bekendste kaas uit Zwitserland is de Emmental kaas. Deze halfharde kaas wordt ook in het Franse deel van de Alpen geproduceerd. De kaas wordt ook wel gatenkaas genoemd vanwege de grote ogen of gaten in de kaas. Wie meer van harde kaas houdt, kiest voor bijvoorbeeld de Sbrinz, een extra harde kaas die vooral in Zwitserland zelf erg populair is. De grote, vrij platte kaas lijkt sterk op de Italiaanse grana-kazen en heeft een scherpe geur. Informeer naar de verschillende Zwitserse kazen die Holland Dairy Star kan leveren.